homemailtoКарта сайта РУС  УKР  
CAP/CIPA в Українів Україні Registered TradeMark:  International Registration #877380, CIPAEN Inc., USA
 


Авторизація

Статті Всі статті >>


2006-10-18 | Експерти ринку праці відзначають підвищення попиту на сертифікованих бухгалтерів

Закінчується реєстрація на осінню екзаменаційну сесію (17-20 листопада 2006 року) за програмою CIPA (Certified International Professional Accountant – Сертифікований міжнародний професійний бухгалтер). Все більше бухгалтерів, фінансових менеджерів та аудиторів реєструються не іспити. У той же час, експерти ринку праці, представники рекрутингових агентств, відзначають зростання попиту на сертифікованих фінансових спеціалістів.

Олена Грубик, партнер
Рекрутингове агентство "Personnel"

Сьогодні на українському рекрутинговому ринку спостерігається великий попит з боку західних та великих українських компаній на сертифікованиї фінансових співробітників. На їхню думку, подібні сертифікати (САР, CIPA, АССА, ін.) є гарантом якості і допомагають визначити рівень кваліфікації під час прийому на роботу. Кажучи ж про попит, у нас є цікаве спостереження: якщо сертифікат ACCA більше затребуваний європейськими компаніями, то CAP, CIPA користуються більшою популярністю з боку українських та американських фірм.

Олександр Сухнацький, менеджер з розвитку
Рекрутингова компанія "ФінПерсонал"

Наявність сертифіката – є перевагою у будь-якому випадку. Перш за все, якщо мова йде про фінансову вакансію, пов’язану з міжнародними стандартами.
Компанії-працедавці, як правило, не виставляють жорстких вимог щодо наявності у кандидатів сертифіката, але спеціалістам, що претендують на фінансові позиції (особливо в інозвемних компаніях), сертифікат суттєво підвищує рівень конкурентної переваги на ринку праці. За останній рік ми спостерігаємо тенденцію до росту попиту на сертифікованих спеціалістів, в цілому по ринку.

Під час прийому замовлення на підбір фінансових спеціалістів ми, як правило, завжди обумовлюємо наявність сертифіката, як критерій для підбору. Часто ми разом із замовником визначаємо вимоги до кандидата, виходячи із рівня посади, функцій, досвіду і ринкової вартості потрібного спеціаліста. Так, скажімо, для одної позиції більше підходить CIPA, для іншої – ACCA, для третьої ж достатньо CAP.

Также хочу відзначити, що кількість запитів про сертифікованих пошукачів зростає кожен місяць. На мій погляд, це тісно пов’язано з активним притоком в Україну іноземних інвесторів, і, як наслідок, переходом багатьох компаній на міжнародні стандарти. А оскільки з кожним роком збільшується кількість іноземних компаній, що виходять на ринок України, то й попит на сертифікованих фахівців у найближчому майбутньому обіцяє рости.

Марина Маковій
Директор HeadHunter.COM.UA

Спеціаліст з підбору, в компанії чи в агенції, починає знайомство з потенційним кандидатом, як правило, з прочитання резюме, із якого часто важко оцінити реальний досвід спеціаліста. Інформація про набуту кваліфікацію суттєво допоможе рекрутеру прийняти рішення про відповідність людини вакансії. Сертифікація у відповідності з міжнародними стандартами важлива в умовах активізації експортно-імпортної діяльності, що ми зараз спостерігаємо в Україні. Очевидно, що компаніям потрібні фахівці, які говорять із зарубіжними партнерами зрозумілою мовою, особливо що стосується питань бухгалтерії та фінансів. У той же час, ми спостерігаємо зростання попиту на сертифікованих спеціалістів і з боку українських компаній.

Людмила Приймак, керівник відділу рекрутинга
Рекрутингове агентство "Golden Staff
"
Сертифіковані пошукачі виглядають впевненіше на ринку праці. За останній рік сильно зріс попит на фінансових спеціалістів, а бути сертифікованим стає дуже престижно. З іншого боку, як працедавець (не фінансист) ефективно підбере потрібну людину на фінансову позицію, якщо не буде використовувати формалізовані показники? Чимало пошукачів навіть пишуть в резюме – на даний момент склав стільки-то іспитів за програмою CIPA. Людина також зацікавлена у тому, щоб працедавець підтримував його бажання навчатися далі, складати іспити, розвиватися всередині компанії. Сертифікований – звучить гордо. Це значить – якість підтверджено.

Леся Лук’яненко, HR-менеджер
Рекрутингове агентство "Staff Management"

Наявність сертифіката завжди є плюсом для роботодавця. Кандидати розцінюють сертифікат як крок уперед до підвищення своєї вартості на ринку. Графа "Професійний сертифікат" в резюме завжди привертає увагу, і ми, як правило, намагаємося більше дізнатися про цю людину, познайомитися, запрошуємо на зустріч.


Сертифікати CAP (Certified Accounting Practitioner: Сертифікований бухгалтер-практик, вимовляється "кеп") і CIPA (Certified International Professional Accountant: Сертифікований міжнародній професійний бухгалтер, вимовляється "сіпа") видають українські професійній асоціації на підставі результатів незалежних екзаменів.

Реєстрація для участі в листопадовій екзаменаційній сесії за програмою CIPA відкрита до 20 жовтня 2006 року. Іспити відбудуться в наступних містах: Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Київ, Одеса, Харків, а також в Криму (Симферопіль). Вартість одного іспита: 220 грн.

Найпростіше зареєструватися на іспити CAP/CIPA можна через сайт www.capcipa.ua там же можна й оплатити вартість іспитів електронною платіжною карткою (VISA, MasterCard), навіть не встаючи з-за робочого столу!

Новини від организаторів навчання

Вебинары (онлайнт занятия) на сертификат CAP/CIPA с 13-17 сентября 2014 года.

Читати детальніше»

Сертифицированные тренеры- практики КНЕУ им. Вадима Гетьмана проводят 100% подготовку к экзаменам

Читати детальніше»

Коллеги! Приглашаем на ЗИМНЕЕ обучение в компанию ТАК-ГРУП! Занятия в небольших группах, на м.Левобережная или м.Дворец Украина, лучший преподавательский состав, осенние скидки

Читати детальніше»

Всі новини від організаторів навчання»

Вакансії

CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер первинного обліку-касир"
CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер з обліку товарів"

Резюме


главный бухгалтер
Хмара Ирина Александровна
Главный бухгалтер
Лукъянчук Елена Васильевна
Головний бухгалтер
Сташевская Лариса Юрьевна
Головний бухгалтер, заступник головного бухгалтера
Шутенко Оксана Васильевна
Главный бухгалтер, бухгалтерское сопровождение и обслуживание (Харьков)
Булюк Татьяна Николаевна
Главний бухгалтер

Наші клієнти

Співробітники цих та багатьох інших компаній обрали програму CAP/CIPA для підвищення свого професійного рівня
© 2009-2024 UEnet
© 2009-2024 CIPAEN in Ukraine
03127 м. Київ, вул. Героїв оборони, 10-А, поверх 3, кв.3