homemailtoКарта сайта РУС  УKР  
CAP/CIPA в Українів Україні Registered TradeMark:  International Registration #877380, CIPAEN Inc., USA
 


Авторизація

Статті Всі статті >>


2007-02-21 | Керівник місії USAID Ерл Ґаст вручив міжнародні сертифікати професійним бухгалтерам

20 лютого 2007 року Директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі п. Ерл Ґаст (Earl Gast) вручив сертифікати САР та СІРА членам Української асоціації сертифікованих бухгалтерів і аудиторів (УАСБА).
Виступаючи перед членами УАСБА, представниками бізнесу та урядових структур, п. Ерл Ґаст зазначив: "Сьогодні ми вітаємо 127 фахівців з офіційним, міжнародним визнанням їх професіоналізму, що вони його підтвердили, пройшовши через ряд вимогливих іспитів, навчання і практичний досвід, дотримуючися бізнес-етики. Бухгалтерський облік є основою для фінансової звітності, що, у свою чергу, є основою для прийняття інвестиційних рішень – як зовнішніх, так і внутрішніх. Таким чином, загальний високий рівень бухгалтерської професії – це запорука ефективної національної економіки".

Керівник проекту "CIPA-Україна" п. Баррі Піттс зауважив, що починаючи від 2001 року, коли за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) було засновано сертифікаційну програму для бухгалтерів, фінансових менеджерів, аудиторів CIPA, тільки в Україні більше 8 000 фахівців брали участь у спеціалізованих тренінгах, а більше 10 000 – складали іспити. Зараз в Україні нараховується 2 300 фахівців з кваліфікацією CAP (перший сертифікаційний рівень програми) та 68 – з кваліфікацією CIPA (другий сертифікаційний рівень). Також У своєму виступі п. Баррі Піттс сказав, що для ефективного економічного розвитку необхідним є запровадження в Україні Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). Відповідно, критично важливим є професійний рівень фінансових менеджерів, бухгалтерів, аудиторів, їхні знання МСФЗ, а також вміння застосовувати знання на практиці. У свою чергу роботодавці мають бути впевнені у належній кваліфікації свого фінансового персоналу. Таким показником професійності бухгалтера, свідоцтвом рівня знань МСФЗ і є єдина російськомовна сертифікація CIPA.

Вадим Линник, CIPA, Президент Української асоціації сертифікованих бухгалтерів і аудиторів, висловив вдячність Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримку програми CIPA, і зазначив, що завдяки професійній сертифікації вже сформувалася нова плеяда бухгалтерів, які можуть не тільки виконувати "традиційні" функції, але й приймати важливі рішення щодо управління капіталом компаній. Незважаючи на відносно юний вік сертифікації CIPA, вона вже здобула визнання роботодавців в Україні.

У свою чергу, керівник управління методології бухгалтерського обліку Мінфіну України Людмила Ловінська розповіла здобувачам сертифікатів САР та СІРА, що найближчим часом на розгляд до парламенту буде подано законопроект про внесення змін до Закону України "Про бухгалтерський облік". Цей документ, зокрема, передбачає, що з 2010 р. усі акціонерні товариства складатимуть фінансову звітність за міжнародними стандартами. Вона також повідомила, що 28 лютого – 1 березня поточного року відбудеться конференція на тему "Міжнародні стандарти фінансової звітності: досвід та впровадження в країнах з перехідною економікою", за результатами якої розроблятиметься план заходів із запровадження в Україні міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

Заступник голови Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України Юрій Сильницький, звертаючись до учасників програми СІРА, зазначив: "Ваші зусилля дуже потрібні i Україні, i підприємцям, i платникам податків. Ми повинні сьогодні працювати разом над удосконаленням системи адміністрування податків, запровадженням нових нормативів справляння податків, спрямованих на спрощення податкової звітності платників".

Новини від организаторів навчання

Сертифицированные тренеры- практики КНЕУ им. Вадима Гетьмана проводят 100% подготовку к экзаменам

Читати детальніше»

Коллеги! Приглашаем на ЗИМНЕЕ обучение в компанию ТАК-ГРУП! Занятия в небольших группах, на м.Левобережная или м.Дворец Украина, лучший преподавательский состав, осенние скидки

Читати детальніше»

Эффективная подготовка по программе CAP/CIPA. Лучшие преподаватели-практики, уникальная литература БОНУС! – доступ к порталу дистанционного обучения! 90% сдачи!

Читати детальніше»

Всі новини від організаторів навчання»

Вакансії

CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер первинного обліку-касир"
CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер з обліку товарів"

Резюме


главный бухгалтер
Хмара Ирина Александровна
Главный бухгалтер
Лукъянчук Елена Васильевна
Головний бухгалтер
Сташевская Лариса Юрьевна
Головний бухгалтер, заступник головного бухгалтера
Шутенко Оксана Васильевна
Главный бухгалтер, бухгалтерское сопровождение и обслуживание (Харьков)
Булюк Татьяна Николаевна
Главний бухгалтер

Наші клієнти

Співробітники цих та багатьох інших компаній обрали програму CAP/CIPA для підвищення свого професійного рівня
© 2009-2024 UEnet
© 2009-2024 CIPAEN in Ukraine
03127 м. Київ, вул. Героїв оборони, 10-А, поверх 3, кв.3