homemailtoКарта сайта РУС  УKР  
CAP/CIPA в Українів Україні Registered TradeMark:  International Registration #877380, CIPAEN Inc., USA
 


Авторизація

Статті Всі статті >>


2007-01-15 | Сертифікований бухгалтер-практик: потрібність, доступність, впевненість та успіх

Розпочалася реєстрація для участі в іспитах березневої 2007 р. екзаменаційної сесії за програмою CIPA (Сертифікований міжнародний професійний бухгалтер).

Цією весною можна буде скласти іспити з предметів рівня САР (Certified Accounting Practitioner: Сертифікований бухгалтер-практик, вимовляється "кеп", перший сертифікаційний рівень програми):

  • Фінансовий облік 1
  • Управлінський облік 1
  • Податки та Право

Тобто, успішно склавши ці три іспити, а також виконавши інші кваліфікаційні вимоги, спеціаліст (бухгалтер, фінансовий менеджер, аудитор, представник суміжної економічної професії) має право на сертифікат CAP.

Що дає сертифікат роботодавцю та спеціалісту?

Cертифікат професійного бухгалтера дає впевненість - як фахівцю, так і роботодавцю. Фахівець стає більш впевненим у своїх знаннях та професійних навичках, а його керівник, роботодавець - у своєму персоналі, а відтак - і в успішності бізнесу. Також роботодавцю легше шукати фінансові, бухгалтерські кадри, а сертифікований фахівець може претендувати на вищу зарплату, а також на просування службовими сходами. Адже його знання підтверджено незалежним та об'єктивним тестуванням.

Що вміє CAP?

СAP (сертифікований бухгалтер-практик) відрізняється від "звичайного" бухгалтера, перш за все, розумінням загальних принципів Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ, IFRS) та вмінням застосувати їх на практиці. Він (вона) знає, як скласти повну фінансову звітність підприємства, а саме:

  • баланс
  • звіт про фінансові результати
  • звіт про рух грошових коштів
  • звіт про власний капітал (зміни в капіталі)
  • примітки до фінансової звітності

CAP також вміє налагодити впровадження управлінського обліку на підприємстві, здійснити розрахунок і оптимізацію податкових платежів.

Чи потрібно проходити спеціальне навчання?

Навчання, тренінги формально не є обов'язковими для отримання сертифікату. Але, звісно ж, належна підготовка до іспитів значно підвищить шанси їх успішного складання. Недарма багато українських та іноземних компаній обрали саме програму CIPA як корпоративну програму підвищення кваліфації для своїх бухгалтерів.

Тимотеуш Флейшар, голова правління ЗАТ "Догмат-Україна" (власник торгових марок "Єврокредит" та "Євроремонт"), відвідуючи іспити у листопаді 2006 р. (іспит з "Фінансового обліку - 1" складали 15 співробітників "Догмату"), зазначив:
"Рано чи пізно, всі українські підприємства перейдуть на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку, і для цього їм потрібно вже мати підготовлених спеціалістів. Переваги отримають підприємства, які роблять інвестиції у свій персонал. У мене на батьківщині, в Польщі, кажуть – "Інвестиції в персонал дуже дорогі, але сам персонал – безцінний". Тому, наша компанія зацікавлена у навчанні своїх співробітників".


На питання, - "Чому ви вибрали саме програму СІРА?", пан Флейшар відповів, що саме цю програму, після моніторингу наявних в Україні подібних програм, обрала фінансовий директор компанії, а сам він чув про СІРА лише позитивні відгуки.

Доступна інфраструктура

Навчатися, так само як і складати іспити можна у всіх регіонах України. Детальну інформацію про можливості навчання, контакти організаторів навчання можна отримати на сайті www.capcipa.ua або зателефонувавши за номером 8(044)223-43-05 .

Реєстрація на березневу екзаменаційну сесію почалась 3 січня 2007 р., і буде відкрита до кінця робочого дня (18:00) 9 лютого 2007 р. Пізня реєстрація на особливих умовах можлива до 23 лютого 2007.

Перелік організаторів навчання: http://capcipa.ua/ua/tr_providers

Інформація про сертифікацію: http://capcipa.ua/ua/sertification

Новини від организаторів навчання

Тренер с большим опытом преподавания по программе САР/СІРА подготовит к сдаче экзаменов г. Киеве. Количество мест ограничено. Запись на тренинги: + 38067 5028718; + 38095 8440599; + 38063 2499744 или bilyaze.lp@yandex.ru

Читати детальніше»

Приглашаем с нами успешно сдать экзамены и получить сертификат CAP!!! Литература САР и авторские материалы! Бонусное занятие, пробный экзамен! Высокий процент сдачи! Новогодние скидки!

Читати детальніше»

Готуємося з Українським центром професийного розвитку до зимової сесії 2024!

Читати детальніше»

Всі новини від організаторів навчання»

Вакансії

CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер первинного обліку-касир"
CHI Biosilk Ukraine
"Бухгалтер з обліку товарів"

Резюме


главный бухгалтер
Хмара Ирина Александровна
Главный бухгалтер
Лукъянчук Елена Васильевна
Головний бухгалтер
Сташевская Лариса Юрьевна
Головний бухгалтер, заступник головного бухгалтера
Шутенко Оксана Васильевна
Главный бухгалтер, бухгалтерское сопровождение и обслуживание (Харьков)
Булюк Татьяна Николаевна
Главний бухгалтер

Наші клієнти

Співробітники цих та багатьох інших компаній обрали програму CAP/CIPA для підвищення свого професійного рівня
© 2009-2024 UEnet
© 2009-2024 CIPAEN in Ukraine
03127 м. Київ, вул. Героїв оборони, 10-А, поверх 3, кв.3